Stalinrichting

Split entry en separatie hekken

Boetech heeft een wijde selectie aan split entry en separatie-oplossingen. De split entry en separatie hekken bieden u de mogelijkheid om een gedeelde toegang te creëren naar uw melkrobot(s). Dit zorgt ervoor dat dieren altijd toegang hebben tot de robot vanuit een wacht- of separatie ruimte. Dankzij hun robuuste constructie, zijn ze ideaal voor veehouderij.

De speciale vorm van de split entry en separatie hekken dragen bij aan een koe-vriendelijk design. Er zijn geen uitstekende delen die de koe zouden kunnen verwonden en dankzij de uitsparing in deze hekken, is het niet mogelijk dat de koe met haar nek in het hek komt vast te zitten.

Er zijn twee typen hekken: manueel en aangestuurd. De standaard split entry hekken zijn een manuele variant en de geforceerde split entry hekken en separatie hekken worden pneumatisch aangestuurd door de melkrobot.

Standaard split entry hekken

Een standaard split entry hek moet door het dier zelf worden opgeduwd, zoals bijvoorbeeld bij een Texas hek en moet altijd zo gepositioneerd worden dat koeien uit de stal, vrij naar binnen kunnen lopen.

Geforceerde split entry hekken

Met een geforceerde split entry hek, hoeft een koe niet haar eigen kracht te gebruiken om het hek te openen. Zodra de koe onder de sensor staat, gaat het hek automatisch open en kan ze vrijuit de melkrobot betreden vanuit de separatie ruimte. Wanneer ze er doorheen gelopen is, gaat het hek automatisch dicht. Een geforceerd split entry hek verzekerd dat lage rang koeien en gezonde koeien vrij toegang hebben tot de robot zonder dat ze moeten concurreren met dominante koeien in de stal.

Separatie hekken

Voor separatie van koeien aan het einde van de melkrobot zijn verschillende hekken beschikbaar. Deze hekken kunnen verbonden worden aan de robot, zodat het juiste hek open gaat nadat de koe gemolken is. Wanneer een koe, die al in de robot staat, handmatig geselecteerd moet kunnen worden, is er een optie om een handmatige bediening nabij het separatie hek te installeren.

nl_NL