Zuiveltechnologie

Buffertank

Met een buffertank wordt stilstand van de melkrobot voorkomen en kiemgroei zoveel mogelijk tot een minimum beperkt. De buffertank wordt tussen de melkrobot en in de omgeving van de hoofdtank geplaatst.

Zodra de rauwe melk uit de melkrobot komt, wordt deze eerst gekoeld en in de schone melktankomgeving gefilterd alvorens het de buffertank in gaat. Wanneer de melk in de buffertank wordt verzameld kan de hoofdtank tussentijds geleegd, gereinigd en visueel geïnspecteerd worden. Hierdoor blijft de melkrobot volledig operationeel.

Daarbij wordt met het gebruik van een buffertank, het proces van koelen in de hoofdtank een stuk efficiënter doordat de melktank een grotere hoeveelheid melk in een keer ontvangt. Met dit volledig geautomatiseerde systeem kan het melken 24/7 doorgaan, wordt het natuurlijke ritme van de koeien niet verstoord en het dagelijkse aantal melkbeurten geoptimaliseerd. Boetech biedt buffertanksystemen aan in verschillende maten en modellen. Ze zijn ontworpen en geproduceerd om aan specifieke eisen te voldoen.

nl_NL