Stalinrichting

Texas hekken

Texas hekken worden gebruikt om te voorkomen dat dieren in de verkeerde richting bewegen. De pinnen in deze hekken zijn zo geïmplementeerd dat er geen veer nodig is, maar door middel van een mechanische beweging keert het hek terug in de oorspronkelijke stand.

Over het algemeen worden Texas hekken geïnstalleerd bij de uitgang van de melkrobot of om een separatie doorgang af te sluiten.  Een Texas hek bestaat uit een set Texas deuren, die toegevoegd kunnen worden aan stand palen of gemonteerd aan een robuust hek of muur indien nodig.

texas_cow_crossing_doors

Texas hek kruisend verkeer

Het Texas hek voor kruisend verkeer, zorgt ervoor dat wanneer een koe erdoor heen gaat, een opening van 90 cm aan een of twee kanten afgesloten wordt. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de toegang tot het robot gebied af te sluiten wanneer een koe door het kruisend verkeer hek gaat. Dit hek is beschikbaar in een stand paal-installatie of muur installatiemodel.

texas_cow_crossing_doors

Texas deuropening verkleiner

De Texas deuropening verkleiner kan worden gebruikt om kruisende routes van mens (schone route) en zuivel (vieze route) af te sluiten. Door de praktische vorm en de verstelbare lengte, kan Texas deuropening verkleiner zo ingesteld worden, dat een persoon er makkelijk door heen kan, maar een koe niet. Wanneer men een bredere doorgang nodig heeft, kunnen de beugels makkelijk worden gedraaid. De beugels kunnen op de muur worden gemonteerd of op een 2” of 2,5” standpaal.

Texas doorstap boog

Texas doorstap boog

De Texas doorstap boog dient er simpelweg voor om bijvoorbeeld een doorgang in de stal of het separatiegebied te hebben, wanneer de route geblokkeerd is voor de koeien.

nl_NL